036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Županijskim natjecanjem recitatora srednjih škola održanim u Stocu zatvorena je manifestacija Dani hrvatskoga jezika

Županijskim natjecanjem recitatora srednjih škola zatvorena je manifestacija Dana hrvatskoga jezika, koja je ove godine održana u našem gradu. Prošlogodišnja pobjednica – Petra Perić s pjesmom “Ples”, dovela je ovaj događaj u Stolac, te je on na tridesetu obljetnicu natjecanja iz hrvatskoga jezika, doplesao u grad kojim protječe jedna modra rijeka.

Natjecanje je održano u Kulturnom centru, 18. ožujka 2024. godine, u 11 sati. Nakon srdačne dobrodošlice, ravnateljica Srednje škole Stolac – gospođa Mirjana Biletić je svečano proglasila natjecanje otvorenim. Potom su kao i naša modra rijeka potekli stihovi recitatora. Središnji dio događaja je bio obilježen predstavljenjem najboljih interpretatora lirskih stihova naše županije. Natjecateljski dio manifestacije zatvoren je pjesmom “Rijeka”, koju je recitirala naša učenica Ivana Bošković, a napisala Lana Papac.

Članovi povjerenstva u sastavu: Lidija Jerković (stručna savjetnica za hrvatski jezik Zavoda za školstvo Mostar), Marina Markić (nastavnica hrvatskoga jezika OŠ Crnići), Danijela Džakula (nastavnica hrvatskoga jezika OŠ Stolac), Bojana Papac (nastavnica hrvatskoga i engleskoga jezika OŠ Stolac), imali su iznimno težak zadatak. Njihovom odlukom, učenica Srednje škole Čapljina Marija Budimir je osvojila treće mjesto, stihovima učenika Luke Milanovića, koji se u pjesmi pita “Jesmo li se dobro snašli?” “Posljednjom pjesmom o tebi”, na drugom mjestu, zablistala je učenica Srednje škole Prozor – Katarina Zadro, sa stihovima Marije Škarice. Pobjedu na natjecanju je odnijela učenica Gimnazije fra Grge Martića Mostar – Marija Marić, stihovima Antonije Bošković.

Naši uvaženi gosti, ali i sami natjecatelji su uživali u plesu i glazbenim točkama, koje su učenici Srednje škole Stolac, pripremili sa svojim mentoricama – Ivonom Raguž i Marijanom Pavlović. Nakon recitala prvonagrađene učenice, kojim je završena ova manifestacija, naši gosti su uživali u delicijama pripremljenim za njih, a pripremili su ih učenici naše škole (kuharske struke) sa svojom profesoricom kuharstva.