036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Sekcije

Novinarska sekcija

Novinarska sekcija namijenjena je svim učenicima naše škole koji žele prezentirati svoje literarne i likovne radove. Novinarska sekcija razvija okretnost u razgovoru i pismenom izražavanju te omogućuje učenicima razvijanje njihovih kreativnih sposobnosti i mogućnost istraživanja raznih područja- od književnosti i glazbe do filma,sporta i tehnologije.Ciljevi sekcije su praćenje i objavljivanje aktualnih tema iz života škole, otkrivanje vještina medijskog izražavanja te sudjelovanje u raznim kreativnim radionicama unutar škole. Sekcija se sastaje jednom tjedno u dogovoru s profesoricom Andreom Perić, broji 25 članova, no svi koji žele aktivno sudjelovati u izradi školskog lista u web-izdanju „Slap“, uređivanju zidnih novina i debatnom klubu dobrodošli su.

 

Klub mladih knjižničara

Klub mladih knjižničara broji 10-ak članova. članovi se sastaju jednom tjedno (četvrtak) te u dogovoru s profesoricom Anđelkom Raguž osmišljavaju rad sekcije. Cilj sekcije je upoznati članove s osnovama knjižničarstva, ulogom i zadacima knjižnice, korištenja elektroničnih medija u knjižničarstvu, poticati ih na čitanje, sudjelovanje u izradi raznih plakata te razvijati suradnju s drugim sekcijama. Osnovna zadaća je pomoći učenicima da izrastu u kulturnu žurnalističku publiku koja svoj izbor iz književnog i novinarskog preobilja ne svodi samo na sportsku, glazbenu i modnu rubriku. Članovi kluba mladih knjižničara pozivaju sve učenike željne novih znanja i vještina da im se pridruže.

 

Dramsko-recitatorska sekcija

Dramsko-recitatorska sekcija broji 15-ak članova. Cilj sekcije je da njeni članovi, prije svega, usvoje faktore pravilnog i izražajnog govora. Različitim vježbama tempa i ritma nastoji se sjediniti pravilan i izražajan govor s ostalim faktorima dramskog i recitatorskog izraza, kao što su vizualni kontakt i govor tijela. Niti jedna priredba u našoj školi ne može se zamisliti bez vrijednih glumaca, koji je uvijek osvježe svojim točkama u kojima pokazuju i svoj talent, ali i rezultat napornog rada sekcije. Rad u ovoj sekciji je neformalnog tipa. Nastavnik ima ulogu voditelja-koordinatora i kada god je to moguće prepušta inicijativu učenicima kako bi stekli samopouzdanje i samostalnost u radu.Sekcija se sastaje jednom do dva puta tjedno ovisno o dogovoru s profesoricom Cvijom Džakulom. Svi učenici koji nemaju strah od javnog nastupa i žele svoje osjećaje iskazati na jedan drugačiji način dobrodošli su.

 

Eko sekcija

Eko sekcija namjenjena je svim učenicima naše škole koji su ekološki osvješteni , vole prirodu . Eko sekcija razvija osjećaj za očuvanje prirode i ljubav prema prirodi, te omogućuje učenicima razvijanje njihovih kreativnih sposobnosti.Učenici sudjeluju u obilježavanju Dana kruha , Božićne priredbe u školi , a imali su i vrlo uspješne akcije pošumljavanja, sadnje sadnica i cvijeća, te uređenja školskog dvorišta.Pored toga simbolično kroz panoe , letke obilježavaju dane štednje energije , svjetskog dana hrane , svjetskog dana nepušača…. Sekcija se sastaje dva do tri puta mjesečno u dogovoru s profesorom Damirom Juricom, broji 20-ak članova, no svi koji žele aktivno sudjelovati u ovoj sekciji dobrodošli.

 

Web sekcija

Web sekcija je zadužena za održavanje web stranice škole kao i postavljanje najnovijih vijesti i informacija o radu škole na web stranice. Također sudjeluje u organizaciji svih aktivnosti vezanih uz promociju škole te održava stranicu na Facebooku i kanal na Youtube-u.