036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Školske manifestacije

Kulturna i javna djelatnost škole ogleda se u nekoliko manifestacija kroz godinu koje započinju u listopadu manifestacijom “Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha” što se obilježava kroz zidne novine, radionice i prodajnu izložbu. Prosinac je obilježen prigodnim uređivanjem škole, izradom zidnih novina, čestitki, svijećnjaka, vijenaca kako bi se obilježio Božić u Stocu, manifestacija koja završava Božićnom priredbom.

Proljetni dani obilježeni su radom Eko sekcije koja, u vidu zidnih novina, nastavom i akcijama u prirodi, upriliči obilježavanje Svjetskog dana šuma i voda (21. i 22. ožujka), te Dana planeta Zemlje (22. travnja). Dan obitelji (15. svibnja) se, također, obilježava u našoj školi kroz zidne novinei prigodno predavanje za učenike, roditelje i profesore. Ovo, naravno, nije jedina manifestacija u svibnju koji se naziva i Mjesec sporta u sklopu kojeg se u našoj školi organiziraju školske igre i susreti, te Školsko natjecanje. U ovom mjesecu škola isprati maturante Sv. misom zahvalnicom i Maruralnom zabavom, a potom zaželi dobrodošlicu budućim učenicima kroz Dan otvorenih vrata, gdje naša škola predstavi sve programe koje može ponuditi i realizirati kroz nastavu.

Manifestacije i nastavna godina u Srednjoj školi Stolac završavaju priredbom povodom obilježavanja Dana škole, u vidu zidnih novina, izložbe učeničkih radova i nagrađivanja učeničkih postignuća na Županijskim natjecanjima, kojih je u našoj školi svake godine sve više.