036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
We love STEM: Besplatne radionice programiranja za srednjoškolce

U organizaciji Stolačke udruge mladih (SUM) a u suradnji sa Srednjom školom Stolac započinje realizacija projekta „We love STEM“. Projekt se realizira uz financijsku potporu Federalnog ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta. Cilj ovog projekta je potaknuti mlade da već od rane dobi počnu razmišljati u smjeru informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te da se više uključe u svijet programiranja i programskih jezika kako bi razvili interes za ovaj sektor i povećali mogućnosti u odabiru budućih karijera i obrazovnih pravaca.

U sklopu projekta „We love STEM“ održati će se besplatne edukativne radionice programiranja i robotike za srednjoškolce koje će poslužiti polaznicima kao uvod u osnovne koncepte programiranja koristeći se programskim jezikom Python i Arduino platformom. Osim same instalacije i pripreme alata, polaznici će učiti rješavati osnovne problemske zadatke čija rješenja se sastoje od najosnovnijih analitičko-logičkih instrukcija (naredbi). Naučiti će izrađivati svoje prve prave programe u jednom od svjetski najpopularnijih programskih jezika – Python-u. Cilj radionice je pokazati djeci kako se upravlja računalima, poučiti ih u algoritamskom načinu pronalazaka rješenja problemskih zadataka te ih motivirati da nastave s učenjem programiranja.

Radionice će se održavati jednom tjedno po dva školska sata od  28.11.2020.god. u prostorijama srednje škole Stolac, a radionice će voditi studenti informatike i računalstva sa Sveučilišta u Mostaru. Broj mjesta je ograničen jer će se radionice održavati u manjim skupinama uz poštivanje epidemioloških mjera.

SUM poziva sve učenike zainteresirane za sudjelovanje da se jave do 23.11.2020. godine na mail radionice@ssstolac.com ili porukom na broj telefona 063/323-250. (napisati ime, prezime, godinu rođenja, školu koju pohađate i kontakt telefon i mail).