036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Valentinovo u našoj školi

Svake godine naša škola obilježava Valentinovo – dan zaljubljenih na poseban način. Tako je bilo i ove godine. Danima su se naši učenici pripremali za taj dan te su s pedagoginjom i psihologinjom okitili školu. Učenici IV. razreda gimnazije posebno su se potrudili. Pisali su ljubavne poruke, dijelili pisma koja su učenici pisali jedni drugima, izrađivali rekvizite za slikanje…

Dan zaljubljenih uveličala je i priredba koju su pripremili naši učenici i profesori. Posebnu notu priredbi dao je školski zbor. Priredba je bila obilježavanje Dana hrvatskoga jezika – manifestacije koju naša škola tradicionalno priprema i provodi kroz natjecanje u pisanju i recitiranju lirskih pjesama. Školsko natjecanje u pisanju lirskih pjesama prethodno je održano. Pravo sudjelovanja imali su svi učenici naše škole, a najbolja je bila Ana Raguž – učenica trećeg razreda gimnazije.

Školsko natjecanje recitatora održano je na samoj priredbi. Treće mjesto podijelili su učenici Petar Džakula (III. gimnazije) i Tea Šutalo (II. gimnazije), drugo mjesto je osvojila učenica Petra Perić (II. ekonomske), a najbolja je bila učenica Josipa Raguž (III. gimnazije) koja će Srednju školu Stolac predstavljati na Županijskom natjecanju recitatora u Mostaru.