036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Uspješno realizirana tri projekta u sklopu programa “Nauči i pokreni se”

U lipnju ove godine učenici Srednje škole Stolac nazočili su seminaru ˶Nauči i pokreni se ̋  održanom u Mostaru. Tijekom provedenog vremena stekli su nove prijatelje, učenike srednjih škola iz Čitluka, Mostara i Jablanice, te pomno isplanirali projekte koje su tijekom listopada i studenog i realizirali. Projekti su, kao i druženje, te seminar, financirani od strane  Multikulturalnog centra Prag i Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike, u organizaciji Nansen Dijalog Centra Mostar.

Prvi, kako planiran, tako i ostvaren projekt bilo je ocrtavanje školskog zida sa motivima važnosti tolerancije.

Drugi projekt bilo je dijeljenje platnenih vrećica s natpisom “Budi ne(t)ko, budi eko”  kojima bi potaknuli ljude na racionalnije korištenje  plastičnih vrećica koje, kao što je svima znano, u današnjem svijetu predstavljaju veliki ekološki problem zbog nemogućnosti razgrađivanja u prirodi.

Treći, posljednji projekt bio je popravak klupa u gradskom parku. Svi skupa oštro osuđujemo vandalizam i ne želimo dopustiti ostavljanje tragova vandala u Stocu. Iz toga razloga smo se odlučili popraviti klupe u parku i obojiti  ih veselim bojama, te time ponovno vratiti sjaj našem gradskom parku.

Drago nam je da smo uspješno završili projekte i nadamo se da će ostali građani Stoca po uzoru na nas doprinijeti stolačkoj zajednici na bilo kakav način.

Veselimo se novim projektima.

Mia Kalfić i Veronika Šutalo

https://www.youtube.com/watch?v=82-z-gwg5ng|300|400