036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Učenici ugostiteljske struke sudjelovali na Festivalu ugostiteljstva u Prozoru
U Srednjoj školi Prozor održan je danas Festival ugostiteljstva. Sudjelovali su učenici srednjih škola Stolac, Neum, Čapljina, Čitluk, Mostar i Prozor, smjer kuhari i konobari. Predstavljena su jela od morskih plodova. Kuhari su predstavljali jela koja su pripremili, a konobari su postavljali stol prema zadanom meniu.

Srednju školu Stolac predstavljali su učenici trećeg razreda kuhara Ana Perić, Mario Raguž, Nikola Jerković i Antonio Obradović koji su pokazali snalažljivost u nepoznatoj radnoj sredini i uspjeli prigotoviti vrlo ukusna jela.

Vježbali su kratko vrijeme u školskom kabinetu sa mentoricom, nastavnicom kuharstva Andreom Perić, ali danas su sami napravili svoja jela i prezentirali . Zahvalni smo domaćinima na gostoprimstvu, kao i Gracijeli Marijanović iz Zavoda za školstvu koja je u kratkom roku uspjela organizirati ovaj festival. Također se zahvaljujemo tvrtkama Ledo i Podravka, sponzorima festivala, koji su poslali svim učenicima  svoje proizvode kako bi se adekvatno pripremili za festival.
Nadamo se da ćemo imati priliku sudjelovati na sličnim susretima gdje će naši učenici imati priliku pokazati svoje umijeće.