036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Naša škola posjetila Sarajevo u sklopu projekta ,, Suočavanje s prošlošću”

U razdoblju od 11. – 12. veljače učenici drugih i trećih razreda u pratnji profesora Željke Matić i Huse Razića sudjelovali su u dvodnevnim aktivnostima projekta ,,Dealing with a past”. Projekt je bio u organizaciji SOE (Dialogue Southeast Europe) u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom ambasade Friedrich Ebert Stiftung.

Sudjelovalo je 20 učenika Srednje škole Stolac, a cilj je bilo suočavanje s brojnim i neriješenim situacijama koje se i danas osjećaju. Za ova dva dana posjetili su: Muzej ratnog djetinjstva, Židovski muzej, Q&A raspravu i produkciju filma ,,Gdje je Anna Frank” te vodič kroz povijesni grad.

Posjetili smo Muzej ratnog djetinjstva, Židovski muzej, te još dosta znamenitosti u Sarajevu. Također smo odgledali film “Gdje je Ana Frank” te raspravljali o problemima koje i danas susrećemo. Naši učenici imali su priliku družiti se s drugim učenicima, sklapati nova prijateljstva te uživati u vrhunskoj hrani. U ova dva dana smo stekli dosta znanja i uspomena za pamćenje, napisali su učenici za školski portal.