036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Učenici četvrtog razreda računalnih tehničara osvojili drugo mjesto u modeliranju mostova na Građevinskom fakultetu

U utorak 4. travnja 2017. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je Natjecanje u modeliranju mostova koje su organizirali članovi Međunarodne udruge studenata građevinarstva IACES LC MOSTAR, Građevinski fakultet i Studentski zbor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Natjecanje je započelo u amfiteatru gdje su natjecateljima i voditeljima upućene riječi dobrodošlice, te predstavljen Građevinski fakultet te pravila i upute za natjecanje. Nakon ovoga  pristupilo se glavnom zadatku natjecanja – izradi modela rešetkastog mosta od drvenih roštiljskih štapića.

Natjecatelji su imali 90 minuta na raspolaganju za izradu modela. Našu školu su predstavljali maturanti  računalnih tehničara u strojarstvu Nikola Babić, Mario Knežević i Pero Perić i izradivši prvi svoj model mosta osvojili drugo mjesto. Naime, Srednja škola stolac već četvrtu godinu zaredom osvaja nagrade na ovom natjecanju.

Prvo mjesto osvojila je Srednja škola A.B. Šimića Grude atreće mjesto Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg.

Na natjecanju su sudjelovali maturanti iz 9 srednjih škola:
Srednja škola Stolac
Gimnazija fra Dominika Mandića , Široki Brijeg
Srednja škola A.B. Šimića, Grude
Srednja škola dr.fra Slavka Barbarića, Čitluk
Gimnazija fra Grge Martića Posušje
Gimnazija Mostar
Gimnazija Ljubuški
Gimnazija fra Grge Martića Mostar
Srednja škola Prozor

Natjecanje je organizirano s ciljem promicanja građevinarstva kao struke, te kao prilika da se mladi kroz ovakve edukativno-zabavne događaje upoznaju sa samom strukom.

Z.Bradarić

 

{slike}modeliranje_mostova_2017{/slike}