036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Učenici 3. razreda računalnih tehničara osvojili prvo mjesto u modeliranju mostova na Građevinskom fakultetu

U četvrtak, 5. sviblja 2022. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je 7. po redu Natjecanje u modeliranju mostova koje su organizirali članovi Međunarodne udruge studenata građevinarstva IACES OG MOSTAR, Građevinski fakultet i Studentski zbor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Na natjecanju su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda iz 8 srednjih škola.

Natjecanje je započelo u amfiteatru gdje su natjecateljima i voditeljima upućene riječi dobrodošlice, te predstavljen Građevinski fakultet te pravila i upute za natjecanje. Nakon ovoga  pristupilo se glavnom zadatku natjecanja – izradi modela rešetkastog mosta od roštiljskih štapića i štapića za sladoled.

Natjecatelji su imali ukupno 3.5 sata na raspolaganju za izradu modela.

Našu školu su predstavljali učenici 3. razreda računalnih tehničara u strojarstvu:

Jakov Bradarić, Patrik Jarak i Luka obradović i za izrađeni model mosta osvojili prvo mjesto.

Za izrađeni model mosta dobiven je najveći broj bodova (9.94 boda) gdje se ocjenjivala izrada, preciznost i estetski izgled,  model je imao i najveću nosivost od 39 kg, što ukupno daje 395,20 bodova.

Naši učenici su i prethodnih godina osvojili prvo mjesto, dva puta drugo, po jedanput treće i četvrto, tako da se može slobodno reći da to postaje tradicija.

Čestitamo našim učenicima na uloženom trudu i postignutom rezutatu.

Prof. Z. Bradarić