036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
U Srednjoj Strojarskoj Školi Fausta Vrančića u Mostaru prof. Zoran Bradarić održao radionicu 3D Printanja za nastavnike strojarske struke

U četvrtak 30.kolovoza 2018. godine održan je stručni seminar za nastavnike strojarske struke u Srednjoj Strojarskoj Školi Fausta Vrančića u Mostaru. U prvom dijelu seminara je stručna savjetnica za strojarsku struku Zorica Bruck prezentirala različite tehnologije 3D ispisa sa zornim prikazima i primjerima njihove primjene. Nakon kratke stanke i osvježenja, prof. Zoran Bradarić održao radionicu praktične primjene 3D ispisa u strojarstvu.

Predstavljeni su brojni modeli strojnih dijelova i mehanizama kao i načini njihove izrade koji se mogu koristiti kao nastavna sredstva u pojedinim predmetima strojarske struke. U nastavku su prikazani postupci pripreme 3D modela, podešavanje printera i 3D ispis navrtke M12 i privjeska sa natpisom naše Škole. Radionica je bila ineraktivnog karaktera gdje su  svi sudionici mogli postavljati pitanja i dobiti odgovore na licu mjesta kao i sami pratiti proces 3D ispisa.

3D ispis je tehnologija budućnosti, koja će i u našoj Školi podići razinu praktičnih kompetencija učenika, te se ovim putem na poseban način zahvaljujemo Udruzi građana “Inicijativa” Stolac koja prepoznala naše potrebe i darovala školi 3D Printer Original Prusa i3 MK2.

Budimo kreativni – jer, mašta može svašta, samo je Nebo granica!

Hvala svima na organizaciji i sudjelovanju i svako dobro želimo do sljedećeg seminara i druge teme (3D skeniranje ili CNC glodanje).

Zoran Bradarić, prof.