036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
U našoj školi započela implementacija Nansen modela za integrirano obrazovanje

Dugogodišnja suradnja naše škole sa organizacijom Nansen dijalog centar Mostar nastavlja se  implementacijom novog programa – Nansen modela za integrirano obrazovanje. Nansen model za integrirano obrazovanje je novi pristup obrazovanju u Bosni i Hercegovini, koji, kroz kreativan odgoj u obrazovnom procesu, omogućava uspješnu komunikaciju i suradnju učenika, roditelja i nastavnika u multietničkim zajednicama.

U našoj školi ove školske godine realizirat će se dvije vannastavne aktivnosti – Ja i drugi, te Obrazovanje za mir i toleranciju.

Vannastavne aktivnosti Nansen modela za integrirano obrazovanje nisu orijentirane  na stjecanje znanja i pamćenje činjenica, nego se zasnivaju na tzv. iskustvenom učenju. Učenici  će samim time učiti djelotvorne oblike ponašanja kroz za to osmišljene situacije u radionicama.

Ovaj program vannastavnih aktivnosti predstavlja suvremeni obrazovni model u multietničkim zajednicama, koji promovira kulturu tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama, te podržava partnerske odnose između učenika, nastavnika i roditelja.

Uz našu školu u ovaj program trenutno su uključene i O.Š „Marko Marulić“ i O.Š. „ Alija Isaković „ iz Prozora/Rame.