036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
U našoj školi održan stručni seminar strojarske struke

1. rujna 2016. godine je u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar i Srednje škole Stolac održan je stručni seminar za nastavnike strojarske struke na temu: “Simuliranje rada strojnih elemenata i sklopova u Autodesk Inventoru“. Seminaru je nazočilo 13 nastavnika stručno-teorijskih predmeta strojarske struke iz šest škola HNŽ-a (Stoca, Čapljine, Mostara i Rame).

U uvodnom dijelu seminara je stručna savjetnica za strojarsku struku Zorica Bruck prezentirala analizu rezultata testiranja učenika iz tehničkih materijala u prvim razredima računalnih tehničara u strojarstvu. U nastavku je prezetirala primjenu multimedije u nastavi, te primjenu programskog softwera za crtanje pomoću računala – Autodesk Inventor.

 

Nakon kratke stanke i osvježenja, prof.Zoran Bradarić održao radionicu praktične primjene Autodesk Inventora u izradi simulacija različitih elemenata i sklopova. Na opće zadovoljstvo, svi su sudionici uspješno izradili vježbu simulacije rada vratila sa ležajima i zupčanikom. Obogaćeni smo jednim novim iskustvom nužnim za poboljšanje rada u nastavi stručnih predmeta.

Hvala svima na organizaciji i sudjelovanju i svako dobro želimo do sljedećeg seminara i druge teme (3D printanje).

Zoran Bradarić, prof.