036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
U književnim susretima naša škola ugostila pjesnika Stanka Krnjića

Srednja škola Stolac ugostila je jučer pjesnika, člana Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i Društva dubrovačkih pjesnika gosp. Stanka Krnjića. Rođen je u Stocu, školovao se u Zagrebu a trenutno živi i radi u Dubrovniku kao stomatolog. Pored svoje profesije, pronalazi vremena za svoju drugu ljubav, pisanje pjesama. Prvu zbirku pjesama ”Korijeni” izdao je u vlastitoj nakladi 2001.godine. Uslijedila je zbirka ”Zrak poprskan narančom”, ”Kroničar svega” te ”Mrvice za Lazara” objavljena početkom godine.

Djela su popraćena znatnim uspjehom, pokazatelj čega su nagrade ”RIJEK” za poeziju 2015.godine i ”FRA MARTIN NEDIĆ”, 2017.godine. Na njegovu posljednju zbirku osvrt je napisao renomirani književnik Luka Paljetak koji je Krnjića predstavio kao otkriće među pjesnicima.

Učenici Srednje škole Stolac potrudili su se da ovaj književni susret bude zaista lijep i zanimljiv. Pjesme ”Balerina” iz zbirke ”Mrvice za Lazara” i ”Tišina mojega svijeta” iz zbirke ”Kroničar svega” čitali su Robert Stanković, učenik 4.razreda gimnazije i Anamarija Stanić, učenica 1.razreda gimnazije.

Moderatorica je bila Lorena Markić, učenica 4.razreda gimnazije, a susret su pjesmom obogatili učenici školskog zbora i klape ”Aurora”.