036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Sudjelovanjem na sajmu “Hercegovački plodovi mediterana“, škola obilježila Dane kruha

Manifestacija “Dani zahvalnosti za plodove zemlje – Dani kruha” tradicionalno se obilježava u našoj školi. Međutim, ove godine je škola s ovom manifestacijom otišla korak dalje, odnosno obilježila je sudjelujući na sajmu “Hercegovački plodovi Mediterana”. Naime, naši učenici su na dva štanda prodavali kolače, peciva i druge pekarske proizvode koje su sami napravili. Jedan štand je bio štand Srednje škole Stolac, a drugi štand JICA-e (Japanske organizacije za međunarodnu suradnju) gdje su bili izloženi učenički proizvodi od šipka.

U sklopu ove manifestacije, na sajmu su vrijedno radili gotovo svi učenici naše škole, a posebno učenici I., II., III. razreda kuharske struke, te učenici: I., II., III. razreda ekonomske struke, I. razreda računalnih tehničara, a od gimnazijskih razreda posebno su se istakli učenici: II.g1, II.g.2, te učenici III.razreda.

Za svoj trud i zalaganje ovi učenici će biti nagrađeni od strane škole. Proizvodi koji nisu prodani darovani su korisnicima Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba. Ovakav tip obilježavanja ove manifestacije je prihvaćen s oduševljenjem, uz nadu kako će zaživjeti kroz dugi niz godina.