036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Različitim aktivnostima i ove godine naša škola obilježila Pink Shirt Day (Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja)

Treću godinu za redom učenici i djelatnici Srednje škole Stolac aktivno su se priključili borbi protiv vršnjačkog nasilja. Tjedan dana prije u hol škole postavljen je plakat kojim se svi pozivaju na sudjelovanje u ovom danu, sa slikama obilježavanja ovog dana predhodnih godina, i plakat sa riječima borbe protiv nasilja. Prvi dio aktivnosti, danas, bilo je pravljenje plakata po razredima. Tako su učenici prvih razreda radili plakate na temu fizičkog nasilja, učenici drugih razreda na temu psihičkog nasilja, učenici trećih razreda na temu socijalnog nasilja, a učenici četvrtih razreda obrađivali su cyber bulling.

Zatim su se učenici preselili u školsku sportsku dvoranu, te je uslijedila plesna ativnost. Učenici i profesori najprije su se razgibali uz glazbu pod vodstvom profesora Nikole Vujnovića. Nakon toga učenici su pristupili natjecanju ples s narančama. Pobjedili su učenici III.g2 razreda Karla Obradović i Marko Vukić. Drugo mjesto bile su učenice III.RTS razreda, a treće učenice IV.g1 Lorena Vujnović i Andrijana Pažin.

Učenici IV.g2 razreda i profesorica Andrea Perić pripremili su kratki poučni i nadasve profesionalni video film na temu nasilja. U filmu su učenici sudjelovali i kao kamermani, glumci, režiseri…

Naš izvrsni glazbeni zbor pripremio je i izveo pjesmu zaštitnicu borbe protiv vršnjačkog nasilja “Život nije siv”.

Posljednji dio su bile sportske aktivnosti. U disciplini “skakanje u vreći” pobijedila je učenica Darija Milanović (III.g2). Drugo mjesto bila je učenica Jana Marić (I.g), a treće mjesto Toni Čolić (I.RTS).

U disciplini “trčanje u paru” i ove godine pobjedu se odnijeli učenici Marko Bošković i Zvonimir Bošković (IV.g2). Drugo mjesto bili su učenici Ivan Marić i Gabriel Buzuk (II.k.), a treće mjesto učenici Vladimir Jerinić i Toni Čolić (I.RTS).

U najzanimljivijoj disciplini “vuča konopa” pobjedu za muške  su odnijeli učenici IV.RTS. drugo mjesto osvojili su učenici IV.g2, a treće mjesto učenici IV.g1. Za cure pobjedu su odnijele učenice IV.g2 razreda, drugo mjesto osvojile su učenice II.ek. razreda, a treće mjesto bila je ekipa profesorica.

Svim aktivnostima, ružičastim majicama učenici i djelatnici Srednje škole Stolac poslali su jasnu poruku kako ne podržavaju bilo kakav oblik nasilja!