036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Psihologinja Marković održala predavanje na temu “Online rizična ponašanja adolescenata”

Psihologinja Antonela Marković, održala je značajno predavanje za roditelje na temu “Online rizična ponašanja adolescenata”. Ovo informativno predavanje privuklo je pažnju mnogih roditelja, te je održano u prostorijama Srednje škole Stolac.

Online rizična ponašanja adolescenata postaju sve značajnija tema u današnjem digitalnom svijetu, gdje su mladi izloženi raznim izazovima i opasnostima. Antonela Marković, psihologinja i stručnjakinja za mentalno zdravlje, istaknula je važnost razumijevanja ovih ponašanja kako bi se roditelji bolje pripremili za suočavanje s potencijalnim problemima.

Predavanje je bilo interaktivnog karaktera, pružajući roditeljima priliku da postavljaju pitanja i dijele svoja iskustva. Antonela je pokrila širok spektar tema, uključujući prekomjerno korištenje društvenih mreža, cyberbullying, online igre ovisnosti i potencijalne opasnosti od susreta s nepoznatim osobama na internetu.

Roditelji su imali priliku naučiti kako prepoznati znakove upozorenja te kako pravilno komunicirati s svojom djecom o ovim pitanjima. Također su dobili savjete o sigurnosnim mjerama koje mogu poduzeti kako bi zaštitili svoju djecu od potencijalnih opasnosti online svijeta.

Sudionici su izrazili zadovoljstvo predavanjem i zahvalnost Antoneli Marković na korisnim informacijama koje su dobili. Nadaju se nastavku edukativnih događaja ovog tipa kako bi zajedno radili na stvaranju sigurnijeg okruženja za mlade u digitalnom svijetu.