036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Predstavljanje učeničkih radova u sklopu Stolačkog kulturnog proljeća u organizaciji Matice hrvatske Stolac

Dana 24. svibnja 2018 godine održano je predavanje učeničkih radova u organizaciji Matice hrvatske Stolac. Predavanje je održano u pastoralnom centru u Stocu. Čitav ovaj događaj se održavao pod dirigentskom palicom Don Ive Šutala, domaćina u pastoralnom centru i našeg dragog gosta. Na početku predavanja sve nazočne je pozdravio doktor Mladen Bošković, predsjednik Matice hrvatske Stolac.

Prve radove su predstavili vrijedni učenici Osnovne škole Crnići na temu “Globalno zatopljenje”. Velike promjene koje se događaju u atmosferi, njihov uzrok i posljedice. Sljedeći iznose svoje radove učenici Osnovne škole Stolac na temu ” Kulturne i prirodne znamenitosti Stoca”. Na osnovu njihovih radova još jednom smo upoznali sve ljepote našeg stolačkog kraja. Sljedeći koji predstavljaju svoje radove su učenici Srednje škole Stolac, ujedno i domaćini. Tema je Srednja škola Stolac, njezina povijest od početka pa sve do danas. Srednja škola Stolac je izvela mnogo generacija, a posebno prije Domovinskog rata. Rat je mnogo utjecao na rad škole , koja je suočena sa svim problemima, ipak ostala i održala se sve do danas.

Ovaj događaj ne bi bio potpun i bez našeg školskog zbora, koji su nas počastili pjesmama Miše Kovača “Poljubi zemlju”, te Doris Dragović ” Dajem ti srce”. Na koncu svega slijedi dodjela nagrada za učeničke radove. Nagrade dodjeljuje doktor Mladen Bošković. Sveprisutne je na kraju još jednom pozdravila voditeljica Katica Pažin, svima se zahvalila i sve pozvala na prigodni domjenak.