036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Posjet Danu otvorenih vrata FPMOZ-a u Mostaru

Dana 5. veljače 2016. godine, učenici četvrtih razreda (ekonomske i gimnazije) naše škole posjetili su Dane otvorenih vrata FPMOZ-a u Mostaru. Zajedno sa profesoricom geografije Željkom Matić, upoznali su se sa radom fakulteta, te predmetima i mogućnostima školovanja na FPMOZ-u. Pored naših učenika fakultet su posjetili učenici srednjih škola iz Čapljine, Mostara, Posušja i Tomislavgrada.

Ugodno okruženje i kvalitetno obrazovanje mnogima su “mamac” za izbor ovog fakulteta. Učenici su se susreli sa profesorim i asistentima fakulteta, koji su im pobliže objasnili što to znači biti student FPMOZ-a, te koje su prednosti i mogućnosti.

Prilikom posjeta imali smo prilike sudjelovati na radionicama snalaženje u prostoru, geografsko-informacijski sustavi (GIS), meteorologija te asocijacije i kvizovi kao zabavni dio na kraju dana.

Uz veselu atmosferu i dobro raspoloženje vrijeme posjeta je jako brzo došlo kraju. Zbog mnogih zanimljivosti koje su učenici uspjeli naučiti, ovaj posjet će mnogima ostati u lijepom sjećanju, a nadamo se i potaknuti ih da izaberu što bolje i kvalitetnije mjesto za svoje buduće obrazovanje.

Katarina Babić (4. ekonomske)