036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
O slijepima kroz glazbu, priču i primjer

David Matić učenik III. razreda gimnazije rado se odazvao pozivu svoje nekadašnje pedagoginje Blanke Karamatić te je bio gost u Osnovnoj školi Vladimira Pavlovića u Čapljini.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada. Dan bijelog štapa obilježava se s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba, ali i obavezama zajednice prema njima. U današnjem sve gušćem prometu, bijeli štap je pomagalo koje slijepima omogućuje samostalno kretanje na poznatom terenu, ujedno je i prometni zaštitni znak slijepih osoba.

Osnovna škola po svojem Školskom preventivnom programu imala je projekt „O slijepima kroz glazbu, priču i primjer“. Projekt je realiziran u nekoliko faza.

Upravo na završnoj manifestaciji ovoga projekta sudjelovao je i David  On je i bivši učenik glazbene škole pa je zahvaljujući i svom glazbenom daru sve prisutne razveselio svojim pjevanjem. Rado je učenicima ove škole odgovarao na sva njihova pitanja pokazao im kako to on uči, radi… te još mnogo zanimljivih događaja iz njihovog života.