036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Naši učenici sudjelovali u projektu „Let’s be sustainable“

U razdoblju od 11. do 13. listopada učenici trećeg i četvrtog razreda gimnazije sudjelovali su u trodnevnim aktivnostima koje su bile dio ekološkog projekta „Let’s be sustainable“ kojeg su predstavili učenici United World Collegea (UWC) u Mostaru.

Prvoga dana održano je predavanje na temu „Održivog razvoja tj. Ekološke održivosti“.  Učenicima je pobliže objašnjeno samo značenje ovoga pojma, istaknut značaj svjetskog zagađenja prirodnih (obnovljivih) izvora, ali i predstavljen način na koji možemo sačuvati čisti zrak, vodu, biljni i životinjski svijet za buduće generacije. Na kraju predavanja održan je kviz na kojem su učenici mogli primjeniti stečeno znanje o ekološkoj održivosti.

Drugoga dana održana je ekološka akcija čišćenja smeća oko zgrada osnovne i srednje škole. Zatim su učenici posjetili Makovu hižu, muzejsko- galerijski centar posvećen životu i djelu jednome od najzančajnijh bosanskohercegovačkih pjesnika, Maku Dizdaru.

Posljednjeg dana učenici su organizirali buvljak. Sav skupljeni novac namijenjen je za kupnju štednih žarulja za Srednju školu Stolac.

Učenici su proveli tri dana u druženju, razmjeni iskustava, upoznavanju kulturnih i povijesnih vrijednosti grada Stoca, ali najvažnije od svega stekli nova znanja te svijest o tome kako i na koji način sačuvati i zaštiti prirodna blaga kojima smo okruženi za generacije koje tek dolaze.