036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Naši učenici sudjelovali u obilježavanju Dana Europe u Jajcu

Delegacija Europske unije u BiH i EU info centar u ponedjeljak 7.svibnja u Jajcu su obilježili Dan Europe mnogobrojnim informativnim, kulturnim i glazbenim događajima. Tema ovogodišnjeg Dana Europe je 2018. – Europska godina kulturnog nasljeđa.

Učenici ugostiteljske struke, II. i III. razreda kuhara svojim kulinarskim umijećem predstavili su tradiciju i kulturno naslijeđe ovog dijela Hercegovine. U velikom kulinarskom showu koji je bio upriličen u parku ”Pliva”, naši su učenici oduševili sve prisutne, među njima i osam drugih škola iz BiH, ali i slavne šefove Maria Tolmina Ciriello iz Italije i Constantin Turculet iz Rumunjske.

Među jelima koje su predstavili ostali učenici, naši su mladi kuhari (Andrean Pehar, Vedran Raguž, Marko Brać, Franjo Bebek, Ivan Raguž, Mateo Jandrić, Karlo Rosić, Matea Milanović, Marta Petrović, Ivona Čoko, Filipa Pehar, Anđela Vidić, Nikola Krmek i Ivan Marić) uz podršku profesora Slavka Perutine oduševili odabirom i gotovljenjem raštike kao tradicionalnog hercegovačkog jela.

U večernjim satima program je završio spuštanjem do vodopada uz projekciju zastave EU i izvedbu Mostar Rock škole.