036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Naši učenici posjetili I. razred Osnovne škole Stolac

Danas su učenici III. razreda i dio učenika IV. razreda gimnazije, koji kao izborni predmet imaju njemački i engleski jezik, zajedno sa svojim profesoricama prof. Valentinom Tomić i prof. Mirjanom Brkić, posjetili I. razred Osnovne škole Stolac. Tom prigodom naši srednjoškolci su na jedan zanimljiv i šaljiv način prvašićima pričali bajku Crvenkapicu. Pričajući bajku, vješto su se provlačile engleske i njemačke riječi koje su naši mali prijatelji ponavljali, učili te obogatili svoje znanje.

Nakon ispričane priče sa, naravno, sretnim završetkom naši najmlađi su pristupili bojanju slika sa motivima spomenute bajke – Crvenkapica, baka, lovac, cvijeće, kućica u šumi…Srednjoškolci, u ulozi animatora, pomagali su prvašićima pri bojanju, podučavajući ih kako se određene boje kažu na njemačkom i engleskom jeziku.

Svakako je potrebno i pohvalno naglasiti da su svi spomenuti crteži djelo naših nadarenih učenika. Na kraju smo se svi počastili slatkišima te puni pozitivnih dojmova vratili svojim školskim obvezama. Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Stolac, đacima te učiteljici Biljani na gostoprimstvu i ugodnom druženju.