036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Naša škola osvojila drugo mjesto na kvizu “Obrazovanje bez diskriminacije”

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ-a, Zavod za školstvo i Pedagoški zavod Mostar organizirali su kviz “Obrazovanje bez diskriminacije”. U kvizu su sudjelovale sve srednje škole Grada Mostara, te srednje škole iz Čapljine, Stoca, Jablanice, Konjica i Ljubuškog. Nakon unutarškolskih kvizova, po dva učenika s najvećim brojem bodova predstavljali su školu u zajedničkom timu na završnom kvizu. Našu školu predstavljale su učenice 4. razreda gimnazije Tea Džakula i Mia Bošković, pod vodstvom profesorice Maje Marković.

Za učenike, predstavnike svojih škola na završnom kvizu, 12.11.2015. godine organiziran je izlet u Sarajevo, gdje smo posjetili gradsku vijećnicu, Baščaršiju, Katedralu Srca Isusova, Gazi Husrev-begovu džamiju te Pravoslavnu crkvu. Nakon ručka uslijedilo je slobodno vrijeme, te smo naposljetku posjetili Zemaljski muzej BiH.

Završni kviz održan je 18.11.2015. godine u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta i Gimnazije Mostar. U kvizu je sudjelovalo 28 škola, te je formirano devet zajedničkih, mješovitih timova u kojima je bilo po šest učenika, po dvoje učenika iz triju različitih škola. Prvo mjesto osvojio je tim broj 5, u sastavu Internacionalna privatna Gimnazija, Karađoz-begova medresa, Srednja škola Čapljina i Glazbena škola “Ivan Pl. Zajc”.   Drugo mjesto osvojio je tim broj 2, u čijem se sastavu nalazila naša škola i II. Gimnazija, dok je treće mjesto osvojio tim broj 1 u sastavu Gimnazija Mostar, Koledž ujedinjenog svijeta i Srednja turističko-ugostiteljska škola.

Kažu bitno je sudjelovati, ali svatko od nas želi pobijediti. Nama je pobjeda izmakla za “dlaku”, ali uspostavili smo nova prijateljstva i to je ono najvažnije.

Tea Džakule (4. gim)