036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Na završnoj priredbi najuspješnijim učenicima uručene diplome i pohvalnice

Nastavna 2016./2017. godina je iza nas. Profesori Srednje škole Stolac čestitaju učenicima na uspješno završenoj godini. Kroz godinu naši su učenici sudjelovali u raznim vannastavnim aktivnostima, sekcijama, projektima, te brojnim natjecanjima. Mnogi su osvojili zavidna mjesta na tim natjecanjima, zbog čega su zaslužili diplome i pohvalnice koje su im uručene na završnoj priredbi škole.

Ove godine je provedeno školsko natjecanje u pisanju najljepših stihova na našem hrvatskom jeziku, te recitiranju, a potom se tim stihovima svaka škola predstavljala na Županijskom natjecanju recitatora u Mostaru.

Treće mjesto na školskom natjecanju osvojila je Ema Raguž, drugo mjesto učenica Sara Škrba, a našu školu, na Županijskom natjecanju recitatora predstavljala je učenica Viktorija Perutina sa stihovima koje je napisala učenica Sara Škrba, te osvojila drugo mjesto.

Na školskom natjecanju iz engleskog jezika najbolji su bili učenice Ema Raguž i Sara Pavlović (na razini gimnazija), dok su učenici Mihaela Marić i Dragan Pažin bili najbolji na razini četverogodišnjih strukovnih škola, te su predstavljali našu školu na Županijskom natjecanju.

Na školskom natjecanju iz matematike zavidno znanje pokazali su učenici: Ivana Perutina (na razini prvih razreda), Matea Pažin, Petra Bošković i Nives Bošković (na razini drugih razreda), Ivan Raguž (na razini trećih razreda), a na razini četvrtih razreda Ivana Marjanović, Marijeta Raič te Barbara Raguž koja je na Federalnom natjecanju iz matematike osvojila 3.mjesto čime se plasirala na Matematičku olimpijadu.

Na školskom natjecanju iz fizike najveće su znanje pokazali  Sara Pavlović, Ernest Džakula i Petra Bošković na razini drugih razreda, Ivan Raguž i Lorena Markić na razini trećih razreda, te Ivana Marijanović i Marijeta Raič na razini četvrtih razreda.

Naši učenici su sudjelovali su na Danu biologije, Danu prirodnih znanosti na FPMOZ-u, Danima matematike, informatike i tehnike. U Istraživačkim danima mladih koje je organizirala Matica hrvatska – ogranak Stolac (Stolačko kulturno proljeće) sudjelovali su učenici: Ivana Perutina, Vedrana Pavlović, Karla Aleksić, Kristina Markić, Ivona Raič, Donald Vukančić, Sara Pavlović, Petra Bošković, Andrea Moro, Mirko Marić, Andrijana Pažin, Jozo Marković, Mia Kalfić, Martina Moro, Viktorija Perutina i Marijeta Raič.

Provedeno  je i školsko natjecanje iz povijesti za druge razrede srednjih strukovnih škola, na kojem je najbolji bio Ante Raguž (računalni tehničar), koji je predstavljao našu školu na Županijskom natjecanju.

Na natjecanju u modeliranju  mostova u organizaciji Građevinskog fakulteta Mostar na kojem svake godine naši učenici pokazuju zavidne vještine, ove godine su drugo mjesto osvojili učenici Mario Knežević, Nikola Babić i Pero Perić.

Na školskom natjecanju u malom nogometu najbolji je bio razred III.g2, a u stolnom tenisu učenici Petar Juko, Marijan Raguž i Marko Raguž, te učenice Filipa Pehar, Emilija Pažin i Nives Bošković.

Ove godine školovanje je završila 21.generacija stolačkih maturanata. Nastavničko vijeće je za odličan uspjeh i uzorno vladanje pohvalilo učenike: Leu Bošković, Marina Juku, Martinu Moro, Ninu i Elenu Marić, Ivanu Marijanović, Marija Perića, Viktoriju Perutina, Marijetu Raič, Andreu Raspudić, Branimira Raguža, Barbaru Raguž, Ana Mariju Vujnović, Katarinu Vujnović iz 4.razreda gimnazije, Ivonu Puljić i Danijelu Raguž iz 4.razreda ekonomske, te Renatu Marić iz 3.razreda kuhara.

Učenica generacije ugostiteljske škole je Renata Marić.

Učenica generacije ekonomske škole je Ivona Puljić.

Učenica generacije na razini gimnazije te na razini škole u školskoj 2016./2017.godini je učenica Barbara Raguž.

Svim učenicima čestitamo na ostvarenim rezultatima, te želimo ugodan ljetni odmor!