036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Maturanti obišli stolačke mostove i mlinice

U petak, 11. svibnja, maturanti iz 4. razreda gimnazije su u sklopu izborne nastave u pratnji svojih profesora hrvatskoga jezika Ive Raguža te njemačkoga jezika Aljoše Dodika posjetili najznačajnije stolačke mostove-ćuprije i stare mlinice, upoznavši se tako s njihovom kulturno-povijesnom, a danas već i turističkom ulogom.

Nadalje, učenici su usput prepričavali njihove zanimljive priče, među kojima i dvije najpoznatije – onu o Mostu Sare Kašiković te stolačkoj Inat-ćupriji. Po obilasku dvojica su profesora odlučili počastiti sve nas u ugostiteljskom objektu nastalom upravo na temeljima jedne od starih stolačkih mlinica, kako bismo se malo osvježili i barem nakratko sklonili s već u svibnju vreloga stolačkoga sunca.

Ujedno je to bilo i jedno od posljednjih srednjoškolskih druženja, budući da naši maturanti broje svoje posljednje dane u Srednjoj školi Stolac. Velika hvala dvojici profesora, ali i svim našim ostalim dragim profesorima na svemu što su nam pružili tijekom prethodne četiri godine!! Hvala! Thanks! Vielen Dank!