036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Maturalna zabava 2019.

Maturalno slavlje je započelo svečanom sv. Misom u stolačkoj crkvi sv. Ilije Proroka u 19,00 sati na koju su došli ovogodišnji maturanti, njihovi razrednici, ravnateljica, profesori, roditelji, prijatelji i rodbina.

Sv. Misu, za ovogodišnje maturanate predvodio je stolački župnik don Rajko Marković. U sv. Misi sudjelovali su ovogodišnji maturanti. Prvo čitanje pročitala je učenica IV. razreda gimnazije Emma Raguž, dok su molitvu vjernika pročitali: Adrian Idžaković ,Gabrijela Džakula, Drago Kulaš, Katarina Botić, Ivan Stjepić, Antonela Nogolica, Marko Juko, i Mihaela Marić. Lijepim govorom, svoje roditelje, profesore, ali i ostale maturante pozdravila je učenica IV. razreda gimnazije Sara Pavlović. Skladno misno pjevanje predvodila je Djevojačka stolačka skupina „Vidoštačka kraljica“. 

U 20,00 sati maturanti su, sa zastavama na čelu i uz pratnju župnih zvona, krenuli kroz grad u mimohodu pješice prema restoranu „Sampjero“ u Stocu, gdje su nastavili maturalno slavlje sa svojim profesorima i Dumom uz dobru pjesmu neumskog benda „Sunce“. Stolačke maturante pohvaljujemo na ovakvom slavljenju mature i čestitamo im na lijepom ponašanju, kvalitetnoj organizaciji i dostojanstvenom držanju.