036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Maturalna zabava 2016.

Maturalno slavlje je započelo svečanom sv. Misom u stolačkoj crkvi sv. Ilije Proroka u 19,00 sati na koju su došli ovogodišnji maturanti, njihovi razrednici, ravnateljica, profesori, roditelji, prijatelji i rodbina. Sv. Misu, za ovogodišnje maturanate predvodio je stolački župnik don Rajko Marković, koji je bio i njihov vjeroučitelj.

U sv. Misi sudjelovali su ovogodišnji maturanti. Prvo čitanje pročitala je učenica IV. razreda ekonomske škole Anamarija Mijatović, dok su molitvu vjernika pročitali: Ivan Raguž (III.kuh.), Ana Stijepić (III.kuh.), Mario Marić (IV.RTS.), Matea Krešić (IV.g.), Domagoj Stanković  (IV.RTS.) i Božena Raguž (IV.ek.). Lijepim govorom, svoje roditelje, profesore, ali i ostale maturante pozdravila je učenica IV. razreda gimnazije Ljiljana Perić. Skladno misno pjevanje predvodila je Djevojačka stolačka skupina „Vidoštačka kraljica“.

U 20,00 sati maturanti su, sa zastavama na čelu i uz pratnju župnih zvona, krenuli kroz grad u mimohodu pješice prema restoranu „Sampjero“ u Stocu, gdje su nastavili maturalno slavlje sa svojim profesorima i Dumom uz dobru pjesmu neumskog benda „Sunce“. Stolačke maturante pohvaljujemo na ovakvom slavljenju mature i čestitamo im na lijepom ponašanju, kvalitetnoj organizaciji i dostojanstvenom držanju.

Dragi maturanti kada vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore. I to je uistinu tako, stoga nemojte buljiti u zatvorena vrata već krenite kroz ona koja su se otvorila. Imajte na umu da se sve dešava s nekim razlogom. Ponekad je teško nastaviti, ali bez kraja nema ni novih početaka!! Slijedite svoje želje i nade bez obzira na to koliko su teške i koliko se razlikuju od drugih!!!

„S vjerom u Boga krenimo u svjetliju i sretniju budućnost jer znam kako ćemo postati dobri ljudi na ponos svojim roditeljima.“

Ljiljana Perić (IV.g.)