036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Laura Bošković osvojila 3. mjesto u natjecanju recitatora

U okviru Manifestacije Dani hrvatskog jezika na razini HNŽ, a u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar, te uz osmišljeno i ugodno domaćinstvo Internacionalne privatne gimnazije s pravom javnosti Mostar, u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, održano je županijsko natjecanje recitatora iz 15 srednjih škola u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku, koji su krasnoslovili svoje ili pjesme svojih kolegica ili kolega.

Natjecanje je prigodnim i pozdravnim riječima otvorila prof. Dragana Moro, ravnateljica gimnazije – domaćina, a nakon toga potekla je bistra i prekrasna rijeka stihova uokvirena glazbenim, lijepo osmišljenim programom u izvedbi domaćina. Treba napomenuti kako su nagrade dodijeljene u dvije kategorije autorima najljepših lirskih pjesama i najboljim recitatorima.

Autor najkvalitetnije lirske pjesme “Tišina” je Matko Trlin, učenik Srednje prometne škole Mostar, drugonagrađena je za pjesmu “Da se posljednji put vidimo” Marija Zorka Vasilj, učenica Srednje škole Čitluk, dok je treća nagrada pripala za pjesmu “Jutro” Leonardu Budimiru učeniku Gimnazije fra Grge Martića Mostar.

Prvu nagradu recitatora osvojila je Glorija Pocrnja, učenica Gimnazije fra Grge Martića Mostar, drugu nagradu ravnopravno su podijelili Mateo Matić iz Srednje građevinske škole  Jurja Dalmatinca Mostar, a dodijeljene su i 2 nagrade za treće mjesto koje su osvojile Kata Ćavar iz Internacionalne gimnazije i Laura Bošković učenica drugog razreda stolačke gimnazije, uz pratnju na gitari Eme Raguž, a ona je recitirala pjesmu “Moj grad Stolac” koju je napisala Lorena Markić, također učenica drugog razreda gimnazije.

Nagrađenim učenicama čestitamo, radujemo se njihovom uspjehu, u koji je ugrađen i rad dvoje predavača hrvatskog jezika.