036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Konferencija “Mirovno obrazovanje u BiH: Dijalog, preporuke i uspješni modeli”

1. lipnja 2023. godine naša škola sudjelovala je na konferenciji “Mirovno obrazovanje u BiH: Dijalog, preporuke i uspješni modeli” koja je bila organizirana od strane NDC (Nansen Dialogue Centar Mostar).

Osnovni ciljevi konferencije bili su predstavljanje te analiza raznih modela NDC-a koji upravo oni već dugi niz godina uspješno provode na prostoru BiH u više od 30 škola na temu mirovnog obrazovanja u našoj zemlji.

NDC svojim radom želi istaknuti, ali i promovirati toleranciju i dijalog kao ključne pojmove u poboljšanju odnosa između učenika, nastavnika i roditelja.

Sudionici konferencije su bili: nj. e. Olav Reinersten, ambasador Kraljevine Norveške, Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ, te gradonačelnik grada Mostara Mario Kordić.

Učenica naše škole Lucija Pavlović imala je priliku biti dio zanimljive panel-rasprave na temu “Mirovno obrazovanje kao pokretač drustvenih promjena”.

Svim profesorima/nastavnicima koji su bili dio uspješne provedbe NDC-ovih obrazovnih programa u svojim školama uručene su prigodne zahvalnice, pa tako i profesoricama naše škole: Branki Puljić, Željki Matić, Mirjani Perić te Aniti Jarak.