036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Još jedan uspjeh naših učenika, treće mjesto iz povijesti na županijskom natjecanju

6. 5. 2022. god. u organizaciji Zavoda za školstvo upriličeno natjecanje iz povijesti. Natjecanje je organizirano za druge razrede strukovne škole, domaćin natjecanja je bila Srednja Prometna škola iz Mostara. Ove godine je natjecanje bilo osmišljeno na nešto drugačiji način nego do sada. Da bi natjecanje bilo zanimljivije i privlačnije nije se pristupilo klasičnom testiranju, nego su učenici prezentirali svoj istraživački rad na temu suvremene povijesti.

Našu školu su predstavljale učenici drugog razreda ekonomske škole, Romana Perić i Ivana Puljić, pod vodstvom mentorice prof. Branke Puljić, te osvojile izvrsno treće mjesto. Tema njihovog rada je bio Međunarodni dan žena, njegova povijest i promjene koje donosi .

Učenici su trebali odabrati temu, istražiti i prezentirati žiriju u vidu prezentacije, plakata  ili video uratka. Kriterij pri ocjenjivanju bio je prilično strog. Ocjenjivalo se poznavanje činjenica i pojmova, poznavanje povijesne kronologije, povijesnog kontinuiteta, poznavanje povijesnih izvora, razumijevanje povijesnih pojava i procesa u kontekstu vremena i prostora, uočavanje i razumijevanje povijesnoga kontinuiteta i društvenih promjena te razvijanje kritičkoga mišljenja, kreativnost te opći dojam.

Konkurencija je bila dosta jaka, natjecalo se 12 strukovnih škola naše županije, sa jako zanimljivim temama, ali na kraju je žiri prepoznao rad i trud naših učenica te im dodijelio visoko treće mjesto. Čestitke našim curama , želimo im puno sreće i uspjeha u budućem školovanju i još jako puno nagrada

Prof. Branka Puljić