036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Izlet u Zagreb i posjet Međunarodnom sajmu knjiga “Interliber”

U noći sa četvrtka na petak (12.-13.studenog), učenici i profesori naše škole, raspodijeljeni u dva autobusa, krenuli su put Zagreba. Nakon šest sati vožnje, uz usputne stanice, stigli smo do našeg odredišta.Pomalo nenaspavani i donekle umorni od puta, trebali smo okrjepu, pa smo na autobusnom kolodvoru popili kavu i doručkovali, a zatim se uputili ka starom gradu, gdje su nas dočekala dva ljubazna vodiča.

Vodiči su nas proveli kroz stari dio grada, te ispričali cijelu povijest Zagreba. Učenicima, a i profesorima je poseban doživljaj bilo uspinjanje žičarom na vrh grada, a panoramski pogled na cijeli grad Zagreb sa te pozicije nas je ostavio bez daha. Sljedeća stanica je bio Markov trg, gdje smo po dolasku posjetili i crkvu Svetog Marka, te smo vidjeli i zgradu Vlade i Hrvatskog Sabora.

U popodnevnim satima smo se uputili na Međunarodni sajam knjiga -“Interliber”. Učenici su uživali u razgledavanju, jer nije tu bilo samo školskih knjiga i udžbenika, nego i slobodne literature, romana i sličnih knjiga koje su mladima danas zanimljive i čitljive. Tri sata su nam bila jako malo vremena da bismo se nauživali u svijetu knjiga, ali smo morali dalje.

Arena centar je bilo sljedeće odredište. Dva sata provođenja slobodnog vremena, shopinga, slikanja, ispijanja kave i svega ostalog su nam brzo proletjela. Došlo je vrijeme za polazak kući. Na povratku, u autobusu, smo razmjenjivali svoja mišljenja i iskustva. U ranim jutarnjim satima u subotu, 14. studenog, došli smo u Stolac i sretno se uputili svojim kućama, bogatiji za još jedno novo iskustvo.

{slike}interliber2015{/slike}