036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Ivona Raguž pobjednica federalnog natjecanja iz matematike

U subotu 28. ožujka u Srednjoj školi Čapljina održalo se 22. po redu federalno natjecanje iz matematike učenika srednjih škola koji nastavu izvode na hrvatskom jeziku i po hrvatskom planu i programu, u organizaciji Udruge matematičara Ruđer Bošković Mostar. Na natjecanju je sudjelovalo 250 učenika u pratnji 60 profesora. Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., kao prijatelj natjecanja i sponzor nagradila je najbolje učenike.

Prvoplasirane mlade matematičare nagradila je Hypo Visa poklon karticama sa položenih 200 KM.Drugoplasirani učenici će u Hypo poslovnicama preuzeti svoje kartice sa položenih 150 KM, a trećeplasirane očekuje kartice sa položenim iznosom od 100 KM.

Učenica 4. razreda gimnazije Ivona Raguž, osvojila je prvo mjesto u konkurenciji učenika četvrtih razreda, te tako osigurala nastup na državnom natjecanju iz matematike.

Ivona je plasman na federalno natjecanje osigurala drugim mjestom na županijskom natjecanju koje je održano u subotu, 21. ožujka 2015. godine u Srednjoj prometnoj školi u Mostaru. Natjecanje kao i svake godine uspješno organizira Zavod za školstvo Mostar,  a ove godine sudjelovalo je 79 učenika srednjih škola koje rade po hrvatskom planu i programu. Na županijskom natjecanju je sudjelovalo još 9 naših učenika pod vodstvom profesorice Vedrane Čolić. Najzapaženiji rezultat, uz Ivonu, ostvario je Ivan Raguž, učenik 1. razreda gimnazije, osvojivši 4. mjesto u svojoj kategoriji.

Svim učenicima čestitamo na ostvarenim rezultatima i zahvaljujemo na uloženom trudu, a Ivoni želimo puno uspjeha na državnom natjecanju.