036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
I ove godine naša škola prigodnim programom obilježila Dan ružičastih majica

I ove godine učenici i djelatnici Srednje škole Stolac obilježili su Pink Shirt Day te se tako priključili borbi protiv vršnjačkog nasilja. Tjedan dana prije u školi je postavljen plakat kojim se svi pozivaju na sudjelovanje u ovom danu. Prvi dio aktivnosti bio je napisati i uvježbati pjesmu na temu „Život nije siv“. Zatim su se učenici preselili u školsku sportsku dvoranu te je uslijedilo predstavljanje pjesama po razredima. Pohvalnica za najbolje napisanu i prezentiranu pjesmu uručena je III. RTS.

Drugi dio aktivnosti bio je sportsko natjecanje koje se sastojalo od igara: vuča konopa, poligon prepreka, trčanje u paru i štafeta novine.

U disciplini „trčanje u paru“ pobjedu su odnijeli učenici Romeo Raič i Marko Bošković (III.g2). U disciplini „štafeta novine“ pobijedio je razred III.g2., a u disciplini „poligon prepreka pobjedu su odnijeli učenici II.g razreda. U najzanimljivijoj disciplini „vuča konopa“ pobjedu za muške odnijeli su učenici III.RTS, a za cure pobjedu su odnijele učenice IV.g2. Za navedene pobjednike škola je pripremila pohvalnice koje su im uručili njihovi razrednici.

Naš glazbeni zbor pripremio je i izveo pjesmu zaštitnicu borbe protiv vršnjačkog nasilja „Život nije siv“

Svim aktivnostima, ružičastim majicama učenici i djelatnici Srednje škole Stolac poslali su jasnu poruku kako ne podržavaju bilo kakav oblik nasilja.