036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
I ove godine naša škola obilježila Pink Shirt Day

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice. Ove godine obilježio se na datum 22. veljače.

Tjedan dana prije same središnjice borbe protiv vršnjačkog nasilja učenici svih razreda u ured pedagoginje mogli su se prijaviti za igre poput potezanja konopa, skakanja u vrećama ili trčanja u paru (zavezanih noga). Za samo natjecanje prijavio se veliki broj učenika.

Sportske igre počele su u 12 sati u školskoj sportskoj dvorani, početnim i prigodnim govorom voditeljice programa Laure Bošković (učenica III.g¹). 

Igre su započele skakanjem u vrećama. Pobjednik ove discipline je učenik prvog razreda ekonomske škole Boško Bošković.

Zatim smo krenuli na disciplinu povlačenja užeta. Najprije su se natjecale muške ekipe. Pobjednici su učenici završnih razreda. U pobjedničkoj ekipi su Kristijan Šutalo (IV. ekonomske), Roland Raguž (IV. ekonomske), Marijo Knežević (IV. računalni tehničar u strojarstvu), Dražen Papac (IV. računalni tehničar u strojarstvu), te Mislav Goluža (IV. računalni tehničar u strojarstvu). Pobjednici u ženskoj kategoriji su učenice IV. razreda ekonomske škole. To su učenice Ivona Puljić, Ivana Raguž, Anita Milanović, Božena Čoko i Danijela Raguž. Učenice su u finalnoj brobi pobjedili ekipu koja je bila sastavljena od njihovih profesorica.

Treća disciplina je bila skakanje u paru. Pobjednici ove discipline su učenici III.g¹  Zvonimir Bošković i Marko Bošković.

Pobjednici sportskih igara kao nagradu su dobili pohvalnicu potpisanu od strane ravnateljice, te petak (24.02.2017.) kao dan bez ispitivanja.

Malo je reći kako je Srednja škola Stolac odisala mirisom borbe protiv nasilja, kroz ružičastu boju koju su nosili i nastavnici ali i učenici, kroz sportski duh i smijeh, ali naručito velikom STOP vršnjačkom nasilju (bilo fizičkom, psihološkom, socijalnom…)