036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
I naša škola obilježila Dan ružičastih majica kojim se želi ukazati na problem vršnjačkog nasilja

Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day), kojemu je cilj povećati svijest građana o problemu vršnjačkog nasilja, po prvi puta obilježili su i učenici naše škole. Ideja o obilježavanju ovoga dana pojavila se 2007. godine u Kanadi, a nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici, u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao je žrtva nasilja. Inicijativom školskih kolega, koji su u znak podrške odjenuli ružičaste majice, na konstruktivan i inteligentan način rješeno je zlostavljanje dječaka, a ružičaste majice su postale prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice uz poruku koja je poprimila globalni karakter.

Srednjoškolci i njihovi profesori su se u zavidnom broju pridružili ovoj akciji noseći ružičaste majice, bedževe i druge ružičaste predmete. Također je učenicima, u nekoliko različitih skupina, prezentirana i tema “Nasilje u školi” koju je pripremila prof. Ivanka Toljević, a prezentirala školska pedagoginja Jelena Šutalo.

Veliku zahvalu upućujemo svim učenicima koji su pomagali pri realizaciji Dana ružičastih majica, te na konstruktivan način podržali ovu akciju.