036/853-404 ss.stolac@tel.net.ba
Ekonomisti izradili plakate OPG “Erica” i OPG “Grančica”

Obitelj je mjesto u kojem smo svi došli na ovaj svijet te naučili mnogo toga što je utjecalo na naš identitet. Sve to je i neminovno vodilo do slaganja s obitelji, međusobnim poštovanjem, razumijevanjem te radu u zajedništvu. Upravo navedeno su i komponente vrijednosnog sustava obiteljskog posla pa možemo reći kako je obiteljski posao vrlo važan za gospodarstvo bilo koje zemlje bez obzira što ne posjeduje veliku apsorpcijsku moć. Također možemo reći kako je potrebno ulagati u postojeće i nove kapacitete, a ne smijemo ih prolongirati zbog rasta i razvoja gospodarstva.

Dobar primjer ulaganja u obiteljski posao odradili su učenici 3.e1 i 3.e2 koji su uz nadzor profesorice Anite Kevo svoje ideje prenijeli na plakat. 3.e1 su odradili proizvodnju soka od šipka u obliku OPG-a (OPG – Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo) pod nazivom “Erica”, a 3.e2 su odradili proizvodnju maslinovog ulja, također u obliku OPG-a pod nazivom “Grančica”.

Ovim putem, ekonomski aktiv u sastavu: Ivanka Toljević, Mladenka Raguž i Anita Kevo izriču pohvalnicu učenicima navedenih razreda na trudu i vremenu kojeg su uložili prilikom izrade plakata, a isti će krasiti učionicu broj 12.