036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Edukacija u Srednjoj školi Stolac: „Smanjenje rizika od prirodnih nepogoda“

Učenici trećih razreda srednje škole Stolac uključili su se u projekt Caritasa mostarsko – duvanjske i trebinjsko – mrkanske biskupije pod nazivom „Smanjenje rizika od prirodnih nepogoda“. Projekt je osmišljen kao edukacija i u njoj sudjeluje četrdeset i osam učenika, kroz petnaest  nastavnih sati. Predavanja i edukaciju o načinu smanjivanja eventualnih katastrofa uzrokovanih prirodnim nepogodama održati će stručnjaci iz Civilne zaštite, Policije, Vatrogasne službe, Zdravstva, Caritasa, Gorske službe spašavanja. Prvo predavanje, 30.siječnja 2018.godine, održala je Zrinka Majstorović, djelatnica Biskupijskog Caritasa.

Kroz kratki film prikazan je rad Caritasa od njegova osnutka do danas. Učenici su mogli čuti o ustanovama koje je Caritas otvorio,kao što su Nazaret, Sveta obitelj, Betanija, Mirjam, Emaus i brojne druge. Sudionici su bili oduševljeni filmom i dobrotvornim radom kojim se bave djelatnici i Caritas kao institucija.

Očekujemo da će projekt donijeti nova znanja, vještine, prijateljstva, poznanstva i zabavu te da će potaknuti naš dobrotvorni rad i volju za aktivizam u svojoj zajednici.

Kristina Kuzman (3. ek)