036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Japanska organizacija JICA našoj školi donirala vrijednu računalnu opremu, čime je završena obnova kabineta informatike

Dana 21. rujna 2015. godine, predstavnici Japanske agencije za suradnju (JICA) našoj su školi donirali novu računalnu opremu, koja uključuje 20 desktop računala, dva printera, laptop, projektor i digitalni fotoapart. Donacija je realizirana u okviru projekta “Modernizacija NPP-a informatike u BiH “, kojeg su potpisale nadležne obrazovne institucije u BiH, u svibnju prošle godine.

Namjera projekta je promocija japanskih NPP-a i pratećih udžbenika iz informatike koji su već odobreni kao nastavno sredstvo na prostoru čitave Bosne i Hercegovine.

Ovime je završen projekt obnove kabineta informatike koji je započeo u siječnju ove godine. Tada su, u suradnji sa Nansen dijalog centrom iz Mostara i uz financijsku potporu Veleposlanstva Kraljevine Norveške, na kabinetu postavljeni novi otvori (vrata i prozori), izmijenjene kompletne instalacije (elektroinstalacije i LAN mreža), te je obavljen popravak, brušenje i lakiranje parketa.

Vodstvo naše škole sa nastavnim osobljem i svim učenicima se zahvaljuje predstavnicima Japanske agencije za suradnju (JICA) i Vladi Japana na uručenoj opremi, koja će značajno poboljšati kvalitetu nastave iz informatike.