036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Dan škole

Jedan od najljepših dana u našoj školi je dan kada obilježavamo godišnjicu njezinog osnutka, gnijezda u kojem se već godinama smjenjuju generacije učenika. Dan naše škole je 13. lipnja i povodom toga učenici su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili zanimljiv program. Odigrano je natjecanje u nogometu i upriličena završna priredba kojom smo se osvrnuli na uspjehe učenika u cijeloj nastavnoj godini. Nakon dvije godine bez natjecanja zbog pandemije naši učenici su se posebno trudili i marljivo radili pa ni uspjeh nije izostao.

Na školskim, županijskim, ali i nekim drugim natjecanjima pokazali su iznimno znanje i sposobnosti. Učenici koji su nagrađeni pohvalnicima za rad i trud kojeg su pokazali na natjecanjima su:

  • Josipa Raguž iz III. razreda gimnazije za osvojeno drugo mjesto i učenica Ana Raguž (III. gimnazije) za stihove pjesme Rastanak koja je predstavljala školu na županijskom natjecanju recitatora;
  • Romana Perić i Ivana Puljić iz II. razreda ekonomske za osvojeno treće mjesto;
  • Katarina Antunović iz I. razreda gimnazije za osvojeno treće mjesto na Županijskom natjecanju iz likovne umjetnosti;
  • Jakov Bradarić, Patrik Jarak i Luka Obradović učenici III. razreda računalnih tehničara u strojarstvu za osvojeno prvo mjesto u natjecanju u modeliranju mostova.
  • Petra Perutina, Ana Raguž i Matea Puljić iz trećeg razreda ekonomske škole za osvojeno drugo mjesto na Županijskom natjecanju poduzeća za vježbu te učenici Milenko Marić, Boško Milanović i Antea Obradović za osvojeno treće mjesto na istom natjecanju.

Ove nastavne godine Srednju školu Stolac završila je dvadeset peta generacija stolačkih maturanata. Nastavničko vijeće za odličan uspjeh i uzorno vladanje pohvalilo je učenike: Nikolu Kulaša, Martu Marić i Anđelu Vujnović učenike IV. razreda gimnazije. Na samom kraju diplome za učenicu generacije kuharske škole dobila je učenica Ana Perić, a diplomu za učenika generacije škole u školskoj 2021./2022. godini pohvaljen je učenik Nikola Kulaš. Svim maturantima ovom prilikom još jednom čestitamo i najsrdačnije ih pozdravljamo! Osim uručenja priznanja

Dan škole obilježili smo i sportskim natjecanjem. Natjecale su se ekipe učenika: ekonomska, gimnazije, II. razred računalnih tehničara u strojarstvu i ekipa I. i III. razreda računalnih tehničara u strojarstvu. Drugo mjesto osvojila je ekipa I. i III. razred}a RTS, dok su pobjednici ovog natjecanja učenici II. razreda RTS. Svim učenicima čestitamo na sudjelovanju, lijepom i pristojnom ponašanju u sportskom duhu i pobjednicima na zasluženoj pobjedi! U ovoj nastavnoj godini kao mala škola ostvarili smo velike rezultate. U skladu s tim i sama obljetnica naše škole proslavljena je u slavljeničkom duhu i ugodnom raspoloženju.