036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Božićna čarolija u Srednjoj školi Stolac

U četvrtak, 21. prosinca našu školu obuzeo je blagdanski ugođaj. Tako smo i u ove blagdanske dane ponovo  pokazali kako nas vežu zajedništvo, ljubav i veselje. Već tradicionalno u našoj školi organiziramo božićnu priredbu kojom želimo razveseliti naše učenike, profesore, roditelje i ostale goste te im približiti radost i ljepotu blagdana Božića. Ovogodišnja priredba je zaslugom isključivo naših učenika bila na neki način posebnija, veselija.. Učenici su pripremili šarolik program.

Najprije su naši ovogodišnji maturanti odličnom glumom, scenografijom i kostimografijom predočili biblijsku priču pod nazivom „Nevina dječica“.

Zatim je načelnik općine g. Stjepan Bošković ispred Matice hrvatske darovao najbolje literarne radove za temu „Ponoćno zvono zove na obraćenje“. Za treće mjesto nagrađena je učenica Lorena Markić (IV.g²); za drugo mjesto Petra Bošković (III.g²); i pobjednica Sara Pavlović (III.g¹) koja je na radost svih prisutnih i pročitala svoj uradak. 

Uslijedilo je ugodno iznenađenje učenika IV. razreda gimanzije²  koji su nam na humorističan način  pokazali svoje vlastito viđenje cijelog srednjoškolskog obrazovanja od prvih dana prvoga razreda pa do danas dolaska u četvrti razred, te iste srednje škole.

Najveću radost Božića predstavlja vrijeme provedeno kod naših baka i djedova jer to vrijeme katkad zbilja postane prava božićna čarolija. Igrokaz „Božić kod bake“ na jako uvjerljiv i u potpunosti originalan način odigrali su učenici trećeg razreda gimnazije².

Učenici dramsko recitatorske sekcije ni ove godine nisu izostali sa sudjelovanjem u božićnoj priredbi. Oni su nam kroz igrokaz „Božićna priča o dvoje djece“ ukazali na pravu vrijednost Božića.

Naravno, neizostavan je školski glazbeni zbor koji je svojim milozvučnim glasovima upotpunilo cjelokupnu božićnu priredbu u našoj školi.

 Izvođači su nam na poseban način dočarali radost Božića, unijeli svjetlost u naša srca, pokazali su da su povezanost i ljubav najvažniji pokloni koje svojim bližnjima ne trebamo darivati samo u vrijeme Božića, već svaki dan.

U tom duhu učenici i djelatnici Srednje škole Stolac  žele Vam ugodne i radosne božićne blagdane  te uspješniju Novu godinu!