036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Božić u Srednjoj školi Stolac

Po mnogo čemu, primjećujemo posebnu čaroliju u zraku. Ona je dotaknula i našu školu. Dana 19. prosinca naši vrijedni učenici su pripremili pravi božićni ugođaj. Učenici III. razreda ekonomske škole su kroz film „Božićna čarolija“ prikazali i ukazali na jedinstvenu vrijednost obitelji, ali i pravu vrijednost Božića. Tradicionalno, već dugi niz godina završni razredi naše škole pripremili su božićni igrokaz.

Zajedničkim snagama, iznijeli su božićni duh na pozornicu. Prenijeli su poučnu misao o anđelovom navještenju i rođenju Isusa Krista. Odigrali su igrokaz koji nosi naziv Betlehemski bijeli anđeo. Matica hrvatska- ogranak Stolac i ove godine nagradila je učenike za njihov talent u pisanju. Učenici su imali priliku pisati na temu „Jedne noći u prosincu“. Treće mjesto osvojila je učenica Petra Bošković IV.g² razred; drugo mjesto učenica Sara Pavlović IV.g³ razred; dok je pobjednica učenica Lucijana Raguž II. razred gimnazije. I naravno šećer na kraju školski zbor, koji je nesumnjivo uokvirio cijelu božićnu priču u našoj školi.

Vedrog duha i raspoloženja u ime učenika i djelatnika šaljemo Vam obilje blagostanja i sreće, te Vam radosno kličemo čestit Božić i sretnu i uspješnu novu 2019. godinu iz Srednje škole Stolac.