036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Božić u našoj Školi

Stigao nam je prosinac, mnogima najčarobniji mjesec u godini.

Kroz vrijeme došašća Srednja škola Stolac ukrašena je u božićnom duhu koji je nadahnjivao mnoge učenike i nastavnike u kreativnom stvaranju iz kojih su se izrodile ideje vrijedne divljenja.

Vrijedni učenici naše škole, podijelivši se u nekoliko skupina unosili su svakim danom radost Božića u hodnike i učionice.

Jedna skupina učenika zajedno sa pedagoginjom i psihologinjom škole ukrašavale su hodnike, pravili vjenčiće za vrata. Druga skupina učenika, spojena u sekciji Mladi kreatori napravili su adventski vijenac te su pomoću CNC lasera pravili  nakit za bor i božićne čestitke kojima su u ime učenika i djelatnika čestitali Božić u drugim ustanovama grada. Još jedna vrijedna skupina učenika organizirala je školski zbor te su svojim ugodnim i lijepim pjevanjem upotpunili priredbu povodom svetog Nikole, kao i ovu završnu školsku božićnu priredbu.

Školu smo uređivali kroz cijeli mjesec. Učenici su od kuće donosili i nakita, mahovine za uređenje jaslica, pravili plakate te sami napravili božićne jaslice.

Kako je rekla voditeljica božićne priredbe Antonela Papac ovu našu božićnu priču upotpunili smo božićnom priredbom. Ovogodišnja priredba bila je u skromnijem ruhu, pripremljena za učenike i djelatnike škole. Nastupili su učenici III. i IV. razreda gimnazije kroz igrokaz te učenici I. razreda ekonomske škole čitajući tekst o adventskom vijencu kroz povijest. Nagrađeni su i najbolji literarni radovi na temu Božić- kolijevka obitelji. Prvo mjesto osvojila je učenica III. gimnazije Josipa Raguž, drugo mjesto Lucija Pavlović II. gimnazije i treće mjesto osvojila je učenica III. razreda gimnazije Nika Proleta.

Zajedničkim radom učenika, nastavnika i ostalih djelatnika škola spremno dočekuje Božić koji je simbol zajedništva, ljubavi, prijateljstva i osmjeha na svačijem licu.

Na kraju je preostalo samo jedno – pjesmom, plesom i osmjehom na licu sretno dočekati Božić.

U prilogu pogledajte slike koje će Vam dočarati ovaj ugođaj.

Jelena Rajič, pedagoginja