036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Biram Srednju školu Stolac

Srednja škola Stolac u obrazovanju mladih ima važnu ulogu u našoj lokalnoj zajednici o čemu svjedoče mnogobrojni liječnici, profesori, inženjeri, nastavnici, učitelji, pravnici, ekonomisti, računalni tehničari, kuhari koji su stjecali svoje znanje u našim klupama. Danas škola spada u red najboljih škola naše županije po rezultatima općeg uspjeha učenika, a o tome govore uspjesi naših učenika na županijskim i federalnim natjecanjima.

 

Do danas škola je izmijenila svoj vanjski izgled i modernizirala kabinete.

Školska knjižnica opremljena je sa preko 25000 knjiga, te se u sklopu iste nalaze i lektirne knjige, ali i knjige za stručne predmete, kao i neke rijetke knjige (jedinstveni primjerci).

Osluškujući duh vremena, te potrebe i interese učenika omogućili smo učenicima odlazak na kazališne, baletne i operne predstave, te da kroz izlete, maturalna putovanja, učeničke razmjene i projekte osjete mnoge gradove u BiH, Hrvatskoj, Europi, SAD-u te obogate i prošire svoja znanja i iskustva.

 

 

Na godišnjoj razini učenici sudjeluju u lokalnim projektima te na taj način proširuju vlastite vidike, stvaraju nova prijateljstva koja im kasnije „otvaraju mnoga vrata“.

U izvannastavnim aktivnostima uz mentorstvo svojih profesora naši učenici pokazuju da su vrsni glazbenici, recitatori, glumci, animatori, sportaši, istraživači, prezentatori i humanitarci. Priredili su, osmislili i sudjelovali u mnogobrojnim priredbama, manifestacijama i humanitarnim akcijama.

Najvažnije od svega ova škola ima vrijedne učenike, koji su njezin najveći ponos, ali i motiv za svakodnevno napredovanje, neiscrpna inspiracija i poticaj za rad.