036/853-444 ss.stolac@tel.net.ba
Naši učenici osvojili 2. i 3. mjesto na turniru ulične košarke „Beko S.ketch Street Basketball – Mostar 2015“

Od 10. do 14. listopada 2015. godine na šetalištu kod Španjolskog trga (Ulica Nikole Šubića Zrinskog) u Mostaru, održan je turnir u uličnoj košarci „Beko S.ketch Street Basketball – Mostar 2015“. Cilj ovoga turnira je razvoj i omasovljenje rekreacijskog sporta među mladima. Sudjelovanje  na turniru bilo je besplatno, a sudjelovalo je 36 ekipa sa preko 140 igrača. Igralo se na montažnom košarkaškom terenu dimenzija 12×10 metara, u tri konkurencije (do 9. razreda osnovne škole; do 2. razreda srednje škole; do 4. razreda srednje škole).

Naša škola je sudjelovala sa dvije ekipe i ostvarila odlične rezultate. Učenici prvog i drugog razreda (Marko Bošković, Domagoj Krmek, Matej Šutalo, Ernest Džakula),  osvojili su odlično drugo mjesto, izgubivši u finalu, u poslijednjim trenucima utakmice,  od ekipe Druge gimnazije Mostar  rezultatom 6-5.

Učenici trećeg i četvrtog razreda (Matej Matić, Branimir Raguž, Boško Šutalo, Marko Raguž) također su zabilježili odličan rezultat osvojivši treće mjesto, nakon što su u odlučujućoj utakmici svladali ekipu Druge gimnazije Mostar rezultatom 12:8.

Svi sudionici turnira su dobili poklone sponzora tunira, a najbolje ekipe su osvojile vrijedne nagrade, koje su osigurali Beko, MultiSola, i Osnovna.ba.

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu, i zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali, posebno profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, Nenadu Katičiću, Goranu Boškoviću i Nikoli Vujnoviću koji su pripremali učenike i bili im pratnja za vrijeme turnira.