Srednja škola Stolac

Dobro došli na službene stranice Srednje škole Stolac, gdje možete dobiti sve informacije o školi te pratiti sve najnovije vijesti vezane za događanja u školi!

VIše informacija

Opća gimnazija

Opća gimnazija je četverogodišnja općeobrazovna škola. Gimnazija osposobljava učenike za logičko i stvaralačko mišljenje i samostalno učenje, što ti je korisno ako planiraš nastaviti školovanje poslije srednje škole, jer nakon položene mature gimnazijalci imaju mogućnosti upisa u sve više i tehničke škole, na sve visoke škole i fakultete.

VIše informacija

Strojarska struka

Računalni tehničar za strojarstvo stječe znanja i vještine iz raznih područja strojarstva: tehnoloških procesa, strojarske energetike, konstruiranja i dizajniranja strojnih elemenata i sklopova kao i tehnologije obrade materijala.

VIše informacija

Ekonomska struka

Ekonomska škola u Stocu nudi kvalitetan i kreativan način stjecanja općeg i stručnog znanja kroz četverogodišnje obrazovanje. Stjecanjem zvanja "ekonomist," moguće je nastaviti obrazovanje na studiju ekonomije te ostalim višim i visokim školama.

VIše informacija

Ugostiteljstvo i turizam

Zanimanja konobar i kuhar su trogodišnja i obrazuju učenike za rad u ugostiteljstvu na tim poslovima. Ta zanimanja sve su atraktivnija razvojem turizma i ugostiteljske djelatnosti.

Više informacija...

Pobjednički rad literarnog natječaja na temu "U svakom je Božiću radost i predznak buduće zore"

Svake godine Matica hrvatska ogranak Stolac raspisuje natječaj za literarni rad na temu Božića, pa tako i ove godine. Ovogodišnja tema je "U svakom je Božiću radost i predznak buduće zore". Na natječaj je pristigao veliki broj radova naših učenika, a stručno povjerenstvo odabralo je najbolje. Prvo mjesto osvojila je Ljiljana Perić učenica 4. razreda gimnazije, drugo mjesto Sara Škrba učenica 3. razreda gimnazije, a treće mjesto Katarina Vujnović učenica 3. razreda gimnazije. Učenici su nagrađeni prigodnim poklonima za vrijeme božićne priredbe, koje im je uručio načelnik općine Stolac gosp. Stjepan Bošković. U nastavku pročitajte pobjedniči rad.

U svakom je Božiću radost i predznak buduće zore

 

U svakom je Božiću radost i predznak buduće zore. Evo nas na još jednome kraju ili možda početku. Tko da zna u ovome nemirnom vremenu. Ljudi su se prepustili nemirnoj bujici života da ih nosi i ne gledaju ni lijevo ni desno samo spuštene glave srljaju ne znajući kuda. A spasenje je tu, u liku novorođenog djeteta. Bog nam ga daruje a majka Marija donosi u svome naručju. U njegovoj duši je svjetlo, u srcu ljubav, a u rukama blagoslov. On je kralj. Njegov dvor je štalica,a postelja tvrda slamica. U svakom je Božiću radost i predznak buduće zore koja nam dolazi u liku Isusa Krista, novorođenog djeteta. Dopustimo da ta Božićna radost oživi i rodi se u svima nama.


Znamo da se u svim našim obiteljima Božić slavi na poseban način. Kao što pripremamo svoje domove pripremimo tako i gozbu u svome srcu da dočekamo s ljubavlju onoga koji dolazi i donosi nam najveći dar a to je mir. Potrudimo se da ovaj Božić koji dolazi u istinu bude predznak nove zore koja će svanuti u nama i u svima oko nas. Podijelimo dolazak te zore s tužnima, potrebnima i onima kojim puno znači topla ljudska riječ. Zaustavimo se. Ne dopustimo da nas nemirna bujica odnese u nepovrat. Pružimo svoje ruke prema predznaku buduće zore, a to je Isus u jaslicama. Godina iz nas bila je teška i duga. Bilo je puno boli i tuge. Mnogi od nas teško se nose sa tegobama života. Evo dolazi nam Božić, blagdan radosti i ljubavi. Pitam se hoće li moći Božićna radost obrisati tugu i nedostatak iz moga srca.

 

U ovoj godini sam puno izgubila, izgubila sam velikog prijatelja kojeg vrijeme nije moglo izbrisati. Ja vjerujem da na modrom nebu iznad Vidoštaka jedna zvijezda sjaji jače. Kada se milost prospe u svetoj noći molit ću malog Isusa da izliječi moju tugu i ispuni prazninu u srcu jer znam da moj prijatelj gore u visinama s korom anđela kliče Aleluja novorođenome Spasitelju.


Radost Božića i predznak buduće zore je Isus koji nam dolazi da izliječi našu tugu i izbriše naše suze. Njemu vjerujmo, njemu se nadajmo i uzdignute glave krenimo u bolju budućnost.

 

Ljiljana Perić, IV. gim

 

 

Lokacija škole


Prikaži Srednja škola Stolac na većoj karti

Slike škole

IMG_1023.JPG IMG_1031.JPG maskare_2018.jpg IMG_1066.JPG IMG_1078.JPG IMG_1055.JPG IMG_1048.JPG IMG_1068.JPG IMG_1082.JPG IMG_1050.JPG IMG_1064.JPG IMG_1059.JPG IMG_1080.JPG IMG_1028.JPG IMG_1038.JPG IMG_1061.JPG IMG_1051.JPG IMG_1034.JPG dvorana.JPG IMG_1053.JPG IMG_1032.JPG IMG_1006.JPG IMG_0994.JPG IMG_1054.JPG IMG_1003.JPG IMG_1046.JPG IMG_1041.JPG IMG_0976.JPG IMG_1039.JPG IMG_1025.JPG IMG_1069.JPG IMG_1060.JPG IMG_1027.JPG IMG_0983.JPG IMG_1049.JPG IMG_1030.JPG IMG_1024.JPG IMG_1062.JPG IMG_1035.JPG IMG_1043.JPG IMG_1076.JPG IMG_1022.JPG

Facebook stranica

Kontakt info

Srednja škola Stolac

Ulica kneza Domagoja bb 88360 Stolac BiH

Tel:  +387 36 853 - 404
Fax: +387 36 853 - 404

e-mail: ss.stolac@tel.net.ba

Pretraživanje